Dnes je nedeľa, 17.október 2021, meniny má: Hedviga
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Sviatočné pečenie s RISO: Red velvet s malinami

január 07, 2020 - 12:00
Sladká chuť malín poteší naše chuťové bunky počas každého ročného obdobia. Vyskúšajte ich spolu s red velvet roládou.
Foto: 
shutterstock

Cesto: 110 g hladkej múky, 2 PL kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, soľ, 4 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 50 hnedého cukru, 2 PL oleja, 2 PL cmaru, 1 ČL vínneho octu, 1 PL červeného potravinárskeho farbiva, 2 ČL vanilkového extraktu, práškový cukor na rolovanie

Plnka: 170 g mascarpone, 60 g zmäknutého masla, Malinový džem RISO, 180 g práškového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, maliny na ozdobu

Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech (40 x 25 cm) vystelieme papierom na pečenie. Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva soľ. Premiešame. V druhej miske si ručným šľahačom vymiešame vajíčka (izbovej teploty) - šľaháme cca 5 minút na najvyššej rýchlosti. Následne znížime rýchlosť, pridáme kryštálový a hnedý cukor, olej, cmar, ocot, potravinárske farbivo a vanilkový extrakt. Všetko spolu poriadne premiešame. Nakoniec primiešame zmes suchých surovín, ktorú sme si pripravili na začiatku.  Hotové cesto vylejeme na vystlaný plech a rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút. Po upečení plát cesta preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier a cesto zvinieme. Necháme úplne vychladnúť. Natriemeho ho džemom. Mascarpone si dáme do misky a ručným šľahačom trošku prešľaháme. Následne pridáme zmäknuté maslo a poriadne premiešame, aby nám vznikol jemný krém. Potom primiešame cukor a vanilkový extrakt. Vychladnutý plát cesta rozvinieme, potrieme plnkou a opäť zvinieme. Dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Roládu nakoniec posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami.

- - Inzercia - -