Dnes je sobota, 23.október 2021, meniny má: Alojzia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kapor na cesnaku

december 11, 2018 - 10:19
Na Slovenskom vianočnom stole určite nebude chýbať ryba a z väčšiny to bude Kapor. Kapor na cesnaku nieje štandardné spracovanie ale pre tých čo radi skúšajú niečo nové určite zaujme a určite bude chutiť celej rodine.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
1 väčšieho kapra
1 dl bieleho vína
8 Strúčikov cesnaku
1 Citrón
100 g Údenej slaniny
1 pl oleja alebo masti
  Soľ
  celé nové korenie
  vetvička rozmarínu
Inštrukcie: 

Kapra bez vnútorností dôkladne umyjeme v studenej vode, odstránime hlavu, chvost a plutvy. Kožu  necháme. polovicu strúčikov cesnaku popučíme a zmiešame s lyžičkou soli. rybiemäso nakrájame na väčšie porcie, pod kožu každej vložíme plátok slaniny, potrieme cesnakovou pastou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odstáť. Na stranách s kožou urobímemalé zárezy a vložíme do nich plátky zo zvyšného cesnaku. potomrybu preložíme do pekáča vymasteného tukom, podlejeme vínoma pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodiny. počas pečenia rybu obraciame.