Dnes je nedeľa, 17.október 2021, meniny má: Hedviga
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Losos Wellington

december 15, 2018 - 21:54
Každý z vás určite pozná sviečkovú Wellington. Tak teraz si pripravíme Wellington tak trochu inak. Použijeme lososa a zdravý špenát. Losos Wellington je neskutočný. Prajeme dobrú chuť!
Foto: 
www.buzzfeed.com
Popis receptu: 

Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
2 pl masla
2 strúčiky cesnaku
1⁄2 stredne veľkej cibule
150 g Špenátu
1 čl soli (pre špenát)
1 čl korenia (pre špenát)
1⁄3 šálky strúhanky
100 g smotanového syru
1⁄4 šálky parmezánu, strúhaného
2 pl kôpru, nasekaného
1 list z lístkového cesta
1 filet z lososa
1 čl soli (losos)
1 čl korenia (losos)
1 Vajce
Inštrukcie: 
  • Rúru si predhrejeme na 220°C.
  • V panvici na miernom ohni roztopíme maslo, pridáme cesnak a cibuľu. Cibuľu restujeme do sklovita. Pridáme špenát, soľ a korenie a varíme kým špenát nezvädne. Následne pridáme strúhanku, smotanový syr, parmezán a kôpor a za stáleho miešania varíme až kým sa zmes ceľkom nespojí.
  • Na doske si rozvaľkáme lístkové cesto a do stredu umiestnime lososa osoleného a okoreneného z oboch strán. Na lososa natrieme niekoľko lyžíc zmesi tak aby sa nesypal po bokoch.
  • Lososa zo zmesou opatrne zabaľte do cesta a obráťte na druhu stranu a položte na plech.
  • V malej miske si rozšľahajte vajce a potrite vrchnú stranu lístkového cesta. Následne cez vrch spravte par zárezov.
  • Pečieme 20-25 min.
  • Dobrú chuť!