Dnes je piatok, 22.október 2021, meniny má: Sergej
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Morčacia roláda plnená gaštanovou plnkou

november 17, 2019 - 10:18
Voňavé bylinky, kvalitné mäso a nápadité recepty, to je dokonalá kombinácia k tomu, aby vzniklo lahodné jedlo. Ak ho ešte pripravíte s láskou, jesenné hodovanie bude nezabudnuteľné.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
500 g morčacích pŕs
400 g gaštanov
30 g masla
  olivový olej
  morská soľ
  Rozmarín
3 pl bieleho jogurtu
Inštrukcie: 

Gaštany narežeme na špičke do kríža a pečieme ich v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Ešte horúce ich zbavíme šupky. Plát morčacích pŕs si naklepeme a z jednej strany posolíme a okoreníme. Ak máme príliš hrubý plát mäsa, rozrežeme ho priečne na dva pláty. Očistené gaštany nahrubo rozmixujeme (nie na kašu) a ponecháme si menšie kúsky gaštanov. Tie následne orestujeme na masle, ochutíme soľou a korením a nakoniec k nim vmiešame jogurt. Touto zmesou potrieme morčací plát a zrolujeme ho do rolády. Následne roládu zviažeme hrubšou bielou niťou, aby z nej nevytiekla náplň. Roládu posolíme a okoreníme i z vonkajšej strany, pridáme rozmarín. Uložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme k nej maslo a pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 20 minút. Takto pripravenú roládu môžeme piecť aj na zemiakoch, do ktorých sme vmiešali asi dve hrste gaštanov.